Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde

Selmeczi Ágnes

óvodapedagógus

Selmeczi Ágnes vagyok, Ajkarendeken élek. Nemrégiben költöztünk Budapestről erre a szép vidékre, a Bakonyba. Több évtizedes szakmai múlttal rendelkezem. Pályám során fontosnak tartom a szakmai fejlődést, így az óvodapedagógia mellett tanítói diplomát szereztem, valamint szakvizsgáztam tánc-és drámapedagógia szakirányban. Életutamban így szerepel az óvónői hivatás mellett a néptáncoktatás, melyet  művészeti iskolai keretben is végeztem, valamint a művelődés szervezés is. Néptánc Egyesületi tagságom, az aktív felnőtt táncélet mellett a Tatai Pötörke Néptáncegyüttes óvodás csoportjainak néptánc foglalkozás veztője is voltam. Részt vettem az “Aprók tánca” táncházi programok szervezésében.

Költözéseim miatt volt alkalmam sokféle intézménytípust megismerni és kipróbálni magam sokféle feladatkörben. Így megtapasztaltam milyen egy falusi óvoda kisközössége,  egy-egy városi óvoda,  valamint a fővárosi óvodák kollektívája is. Hiszem, hogy minden intézmény    egy-egy állomás volt szakmai fejlődésemben. Fontos mérföldkövek a pályámon: a szülőfalum kulturális életéért tett közművelődési feladatvállalás, aTatai Néphagyományőrző Mesteróvoda, a Tatai Pötörke Néptáncegyüttesben vállalt néptáncoktatói feladatkör, valamint az  Észak- Kelenföldi Montessori Óvoda.

Pedagógus diplomáim mellé számos akkreditációt végeztem, és a jövőben is nyitott vagyok az innovációkra, szakmai kihívásokra. Érdekelnek az alternatív pedagógiai irányzatok, a folyton változó világunkhoz való alkalmazkodás úgy gondolom manapság elengedhetetlen.

Herenden a Hétszínvilág Óvoda pedagógus kollektívájának aktív tagjaként hivatástudattal végzem a rám bízott gyermekek nevelését, növelését. Ezen felül törekszem a programokon való aktív részvételemmel építeni közösségünket. Intézményen belüli feladatvállalásaim között szerepel a néptánc munkaközösség vezetése, melynek keretében az óvoda gyermekei számára tartok heti rendszerességgel népi játék, néptánc foglalkozásokat. Emellett a közösségépítés is fontos számomra, népzenei és táncos attitűdömmel a felnőtt közösség felé is nyitott vagyok. Vallom, hogy a közös élmények erősítik az összetartozás érzését, és átsegítenek a mindennapi nehézségeken is.Erősségem a csapatszellemben gondolkodás és segítőkészség. Közvetlen környezetemben igyekszem ezt a szellemiséget erősíteni, valamint a tágabb környezetet is ebbe bevonni.

Több évtizedes szakmai múltam nem nélkülözheti a gyermekek feltétel nélküli szeretetét. Pedagógus pályámon küldetésem, kulturális identitásomnak megfelelően kötelességem a népi kultúra megszerettetése és közvetítése, valamint a rám bízott gyermekek értékrendjének alakítása. Bárhová sodor az élet, ezt a szemléletet viszem magammal és adom át abban a közösségben, ahol épp feladatom van.

 

 


 

 

Intézmény adatai

Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde

Cím: 8440 Herend, Fasor u. 2/a-4/a
Intézményvezető: +36-88/780-050
E-mail: intezmenyvezeto@herendovi.hu
Titkárság: +36-88/785-827
E-mail:  ovodatitkar@herendovi.hu 

Étkezés ki -és bejelentése:

Telefon: +36-88/782-696
Mobil: +36-70/334-6420