Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde

Eckert Judit

pedagógiai asszisztens

Pályafutásom 1975-ben kezdődött, amikor képesítés nélküli óvónőként helyezkedtem el a Herendi Porcelángyár Üzemi Óvodájában – jelenlegi munkahelyem elődjénél –.Felsőfokú tanulmányaimat a Soproni Óvónőképző Intézetben végeztem, diplomámat 1978-ban szereztem meg. 20 évig dolgoztam csoportvezető óvónőként. Ezt követően, mivel más foglalkozások, más területek is érdekeltek, váltottam és adminisztratív munkakörben helyezkedtem el.

2009-ben hivatástudatom és a gyermekek iránti szeretetem hozott vissza újra az óvodapedagógusi pályára. 2 évig határozott idejű szerződéssel Városlődön az ÁMK Német Nemzetiségi Óvodában dolgoztam. Könnyen és gyorsan azonosultam azzal a szellemiséggel és példamutató hagyományőrzéssel, amelyet az intézmény képviselt, hiszen én is ebben a kultúrkörben nőttem fel. Nyelvtudásomnak köszönhetően szívesen vettem részt a német nyelvű foglalkozásokon, segítettem kolléganőimnek a táncok betanításában, az első gyermek svábbál megszervezésében.

2013. február 01-től nyílt lehetőségem arra, hogy ismét abban az óvodában helyezkedhessem el – óvodapedagógusként és német nyelvoktatóként –, ahonnan egykor elindultam. A közös múlt, egymás ismerete, a megmaradt baráti kapcsolatok, a szeretetteljes fogadtatás segítették a gyors és zökkenőmentes visszailleszkedést a kollektíva életébe, a bekapcsolódást a minőségi, hatékony csapatmunkába.  Célom nem a „nyelvtudás” kialakítása, hanem vidám, jó hangulatú foglalkozások keretében a játékosság elvére építve, a nyelv megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel. Érdeklődésük, nyitottságuk, új iránti fogékonyságuk megfelelő alapot nyújt ahhoz, hogy a csoport tevékeny együttműködése közben mondókákon, dalokon, körjátékokon, táncokon keresztül, egy másfajta kultúrkörrel találkozzanak és kerüljenek pozitív érzelmi viszonyba. Eközben sokoldalúan fejlődnek értelmi képességeik, gazdagodik mozgáskultúrájuk, színesedik egyéniségük, személyiségük.

„Keresem minden gyermek titkát és kérdezem:

Hogyan segíthetnék abban, hogy Önmaga lehessen.”

Intézmény adatai

Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde

Cím: 8440 Herend, Fasor u. 2/a-4/a
Intézményvezető: +36-88/780-050
E-mail: intezmenyvezeto@herendovi.hu
Titkárság: +36-88/785-827
E-mail:  ovodatitkar@herendovi.hu 

Étkezés ki -és bejelentése:

Telefon: +36-88/782-696
Mobil: +36-70/334-6420 

 

© 2022 Herendi Hétszínvilág Óvoda és Bölcsőde. Minden jog fenntartva. Készítette a Skindrome studio a JoomShaper Helix 3 keretrendszer felhasználásával.